Σχέσεις και σωστή αντιμετώπισή τους

σχέσειςΑν υποθέσουμε ότι κάνατε γνωριμιες, βγήκατε ραντεβού και γενικά ακολουθήσατε πιστά τις συμβουλές του προηγούμενου άρθρου τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεστε σε μια σχέση. Κάποιοι θα βιαστούν και θα θεωρήσουν ότι όλα τα προβλήματά τους έχουν λυθεί, τουλάχιστον στο προσωπικό επίπεδο, και δεν έχουν κάτι άλλο για το οποίο πρέπει να ανησυχούν. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα!

Πριν καλά καλά το καταλάβουμε μπορεί να βρεθούμε σε μια σχέση που δεν είναι υγιείς, στην οποία δεν υπάρχει καλή επικοινωνία μέσα στο ζευγάρι, καταπιεζόμαστε ή καταπιέζουμε το σύντροφό μας. Θα ήταν επομένως χρήσιμο να ακολουθούμε κάποιες αρχές στον τρόπο προσέγγισης της σχέσης μας έτσι ώστε να μην καταλήξουμε σε αυτό το σημείο, συμβουλές που να μας κρατάνε στο σωστό δρόμο. Όπως πάντα δεν υπάρχει σίγουρη επιτυχία αλλά συνηθίζεται τα ζευγάρια που τις ακολουθούν να έχουν καλύτερες και μακροχρόνιες σχέσεις.

Η πρώτη αρχή είναι η επικοινωνία στο ζευγάρι. Είναι σημαντικό ο σύντροφός μας να ξέρει και τι αισθανόμαστε αλλά και τι σκεφτόμαστε. Μόνο μέσα από την ειλικρινή και συνεχή εξωτερίκευση της εσωτερικής μας και νοητικής μας κατάστασης μπορεί και ο σύντροφός μας να ταυτιστεί με εμάς αλλά και εμείς με εκείνον.

Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι μπαίνοντας σε μια σχέση μετά από μια γνωριμία πως ο σύντροφός μας θα αλλάξει και θα γίνει ο τέλειος για εμάς. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε μόνο τον εαυτό μας. Αν υπάρχουν ελαττώματα η συμπεριφορές που δεν μας αρέσουν στο σύντροφό μας τότε πρέπει να τα αναφέρουμε και να τα συζητήσουμε μαζί του.

Μην αναζητάτε το καθρέφτισμα σας σαν σύντροφο! Η διαφορετικότητα μεταξύ των δύο φύλων είναι δεδομένη και είναι μόνο θετικό για τη σχέση σας από τη μια μεριά να το συνειδητοποιήσετε και από την άλλη μεριά να χαίρεστε το απρόσμενο και το διαφορετικό που σημαίνει αυτό.

Η συχνή επιβεβαίωση του συντρόφου μας μπορεί μόνο να βοηθήσει να κάνουμε τη σχέση μας πιο βαθιά και γλυκιά και να νιώσει το ταίρι μας σημαντικό για τη ζωή μας.

Μην μαλώνετε όταν είστε θυμωμένοι. Ο θυμός θολώνει την κρίση σας και είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στο τέλος της σχέσης σας λόγο αυτού. Αν ενοχλήστε με οτιδήποτε το ταίρι σας κάνει πάρτε το χρόνο σας να ηρεμίσετε και μετά συζητήστε το ήρεμα μαζί του.

Μην αναζητάτε από τον σύντροφό σας να σας κάνει ευτυχισμένους. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τη δική μας ευτυχία. Αν είσαστε σε μια σχέση και δεν αισθάνεστε καλά σκεφτείτε τι λυπεί από τη ζωή σας και μην ρίχνετε το λάθος στο σύντροφό σας.

Δώστε αυτό που θέλετε να λάβετε! Οι ανάγκες μας αλλάζουν μέσα στο χρόνο, αν θέλετε κάτι πρέπει να το προσφέρετε στο σύντροφό σας πρώτα από όλα.

γνωριμιες

Όσο περισσότερο επομένως θέλουμε να έχουμε μια ποιοτική σχέση τόσο περισσότερο πρέπει να βάλουμε τέτοιες ενέργειες στη ζωή μας και στον τρόπο σκέψης μας. Άλλωστε η αυτοκριτική πρέπει να προηγείται της κριτικής.

Σχολιάστε